Baconlindad chilijärpe med gräddig rödvinssky
Smörstekt kulpotatis och bönsallad med tryffelolja
Och ett gott vin till det...givetvis
Du
behöver detta
Till
järpar (ovala köttfärsrullar)
2 st Ägg
1
msk Senap1 msk Ketchup
2 msk Chili grillkrydda eller mer... Jag hade mer
0,75 dl Potatismospulver
1 dl Grädde
800 g Nötfärs
8 skivor Bacon av god kvalité
Till
Skyn
1
dl Rött vin
2
dl Grädde1-2 tsk Mrs Chengs mushroom soy
1 klick Smör att glansa av skyn med
Vispa ihop potatismospulver, senap, ketchup, grädde, chili grillkrydda och ägg
Rör ned nötfärs till en jämn smet
Låt stå kallt några timmar
Forma 8 järpar (Jag använder ett dl mått för att få jämnstora biffar)
Smörstek i panna så du får stekyta - Men stek inte helt färdig.
Låt järparna vila en stund medan du deglacerar stekpannan med rött vin,
Sila av till en såspanna.
Linda
järparna med bacon av god kvalité och lägg i smörad ugnsform
Varmluft
ugn 175 grader 25 min
Vanlig
ugn 200 grader
Skyn;
Glansa
av såsen med smöret och servera genast allt med en god potatis
eller sallad
Mätt och belåten önskar jag er alla en underbar lördagskväll...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar