Idag har jag gjort en husmansklassiker i pottan...
Kalops... en av mina favoriter.
Crock-Pot Kalops
Rune
Edin
1 kg Högrev
2 st Rödlökar,
grovhackade7,5 dl Vatten
2 st Köttbuljongtärningar
2 msk Kryddpepparkorn, mortlade
3 msk Smör att steka i
Salt att smaka av med
1 msk Maizena blandat i 1 dl vatten till redning
Alt 1. Som jag gjorde:
Kvällen före stekte jag grytbitarna och löken i smör,
Tillsatte kryddorna och buljongen. La allt i pottan,
Deglaserade stekpannan med vattnet och hällde allt över köttet i pottan.
Lät det marinera i kylen över natten.
Och på morgonen efter satte jag pottan på: Effekt låg - Tid 8 timmar,
När det återstår 30 min smaka av med salt och rör ned redning.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och snittgurka.
Alt: 2. Om man vill vara bekväm
Skär köttet i grova grytbitar,
Blanda grytbitar, lök, vatten, kryddor och buljong i pottan
Effekt låg 8 timmar,
När det återstår 30 min smaka av med salt och rör ned redning.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och snittgurka.
Hej! Har du ett samarbete med crockpot? Nu finns det många fler slökokare i sverige som är både snyggare och har bättre funktioner :)
SvaraRadera