Häromveckan hade jag besök och vi hade en matlagardag.
Så nu tänkte jag uppdatera er med ett recept.
Så nu tänkte jag uppdatera er med ett recept.
Ingredienser köttfärssås:
800 g Köttfärs2 st Gul lök, finhackad
7 st Vitlöksklyftor, finhackade
1 msk Vetemjöl
500 g Tomatkross
2 dl Vatten
2 st Köttbuljongtärningar
1,5 tsk Rosmarin
1 msk Oregano
½ msk Basilika
1 msk Grovmalen svartpeppar
1 dl Chilisause
1 tsk Worcestershire sause
Gör så här:
Fräs lök och vitlökTillsätt köttfärs och bryn
Pudra över vetemjöl och rör om
Tillsätt tomatkross och vatten, rör om
Tillsätt chilisause och kryddor
Låt puttra ca 30 min
Smaka av med salt och peppar.
Ingredienser ostsås:
1 lit Mjölk0,6 dl Vetemjöl
50 g Smör
1 msk Vitlökspulver
100 g Riven ost (gärna mer)
Baskrydda (1-9 Vitpeppar-Salt)
Gör så här:
Smält smörTillsätt vetemjöl och vispa jämt
Tillsätt mjölk i omgångar, vispa hela tiden
Tillsätt vitlökspulver
Låt sjuda i minst 5 minuter
Smaka av med salt och vitpeppar
Ta grytan från plattan,
Rör ned den rivna osten
Nu är det dags att montera lasagnen
Först ostsås
PastaplattorKöttfärs + ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Avsluta med ostsås och mycke’ riven ost
Gratinera i vanlig ugn 225
grader
Eller 200 grader i konvektorugnCa 30 min
Låt lasagnen vila ett tag så
den tar ihop
Njut
/Rune Matomanen Edin
Grymt bra lasange blir det! Åt massor av den och kunde inte få nog!
SvaraRaderaKul den blev uppskattad =)
SvaraRadera/Rune Matomanen