Serverad med en grönsallad och en god olivolja |
Har
man rester av rostbiff eller en stek går det lika bra att använda det, tänk
bara på att använda passande örter.
Jag
använde idag en bit helgskinka (typ julskinka) som jag skar ned i tärningar.
Jag
har alltid en allroundkrydda som består av 1 del vitpeppar och 9
delar salt som passar bra till potatisrätter, fisk och mycket annat så
skriver jag salt och vitpeppar så menar jag just denna,
Ca
300
g Tärnad helgskinka
2
nävar Coop broccolibuketter (Dom är små
och fina till vettigt pris)
1-2
tsk Timjan (t.ex. rosmarin till
nötkött)1 tsk Dijonsenap
1 tsk Chilikrydda
1-3 tsk Salt och vitpeppar
Ost, efter behag och vad du uppskattar till gratinering.
Nu tror jag har med allt…
Blanda mellangrädde, crème fraiche, gul och vitlök, dijonsenap samt kryddor i en stor bytta (gärna rostfri, enkel att diska) och vispa ihop
Rör ned resten av ingredienserna förutom osten.
Häll allt i en stor gratängform |
Strö över den rivna osten |
Gratinera i 200 graders ugn varmluft (vanlig ugn 225 grader) ca 45 min
Minska värmen i ugnen till ca 70 grader och låt stå och ”gona ihop” i ca 1 timme.
|
Ät
detta med en god sallad.
Måste
ju tillägga att jag ser recept som en karta, det ger en bild av vilken väg man
ska gå…men man bestämmer själv vilken väg man använder…och det gör du också
själv i ditt kök…smaklig spis…
Jag saknar bilder från vår födelsedag. PING!
SvaraRadera