Jobbet...

Ni hittar numera nyare bilder från mitt arbete under fliken starsida...
______________________

Torsdag 1 April 2011

Vi har några tjejer som haft ett projekt på skolan och där vi i köket varit inblandad. Läs gärna artikeln i VK, följ bara länken nedan.

Artikel från mitt jobb

Amanda Assarsson Bystedt slevar upp torsdagens vegetariska rätt, mustig tomatsoppa, medan de övriga fyra initiativtagarna till Gröna veckan Malou Vestermark, Evelina Edholm, Sara Salsbring och Sandra Dejin väntar på sin tur. Liksom deras lärare Eva Willebrand. FOTO: BENNY STIEGLER




_______________________

Onsdag 16 mars 2011


Vårrullar, både med och utan kött.
Kebabkryddad nötskav till våra glutenintolleranta.
Till detta serverades ris och sötsur sås

 Salladsbuffén på specialkostsidan, rymde inte hela i kameran...
Dessutom så har vi ju 3 salladsbuffér till i dom andra serveringarna

Ulrika ser helt slut ut, men det är ju drygt att steka 230 kg köttfärs, tur att hon hade några fler som hjälpte till - Imorgon blir det tacobuffé


Lunchtime för personalen
Jag hade medhavd lunch:
Panerad kyckling med grönsaker i ostsås


___________________


Torsdag 10 Mars
Ugnstekt lax med gräddsås och tomatratatouille

_________________________

Onsdag 9 Mars 2011 Sportlov

Men ändå fullt upp på jobbet det städas och stökas och så levererar vi mat till Lägerhyddan där vi har matgäster trots lovet.

Jag har gjort lite förberedelser och ett provkok för framtida behov.


Tomatratatouille som ska serveras till ugnstekt lax med gräddsås.

*******

Och här är provkoket: Mustig tomatsoppa med cremé fraiche


Denna soppa ska om allt går som planerat serveras till ca 700 elever.
Den var mycket god.




____________________

Tisdag 1 mars 2011
Kockens rotfruktskaka med broccoli
till detta serverades: Chiligräddsås och potatis
 
Tisdag 1 mars 2011
Chiligräddsåsen till rotfruktskakan (ovan)


_______________________________________

Måndag 21 Feb 2011
Ungersk paprika med tomat och svamp

Fredag 18 Feb 2011
Kryddstark Böngryta med äpplen, tomat och spenat



Torsdag 10 Feb 2011 
Ann-Marie och Ulrika fixade salladsbaren idag.

Här kommer två exempel på vad våra gäster fick njuta av idag..






Couscous o fetasallad
 
Vitkål och ananassallad


Torsdag 10 feb 2011
2 sorters vegfärs med svamapris



Måndag 7 feb 2011
Soyakorvslåda
(Till detta serverades potatismos)


Fredag 4 Feb 2011
Aprikos och äppelfylld rotselleri
(till detta serverades raggmunkar)



Torsdag 3 Feb 2011
Vegetarisk tackofärs på linser

Tisdag 1 Feb 2011
Veg pastasallad med marinerad champinjoner, fetaost,
ostkuber, majs, färsk chili, färsk purjo, kalamataoliver,
isbergssallad, gurka, tomater, persilja, olivolja,
 samt vår egen kryddblandning.
Till detta finns 2 sorters hemmagjord dressing att välja på


Soyakorvlåda

Smörslungad gurka med
rödlök och chaminjoner
   
Rotsaksgratäng som väntar på ost
och ugn




Champinjoner i vinegrette
Chilibönor
Bön, majs och rissallad

 
Vegetarisk Nikkalouktasoppa



Köttsoppa Le Cheif


Min medarbetare Linda
bakade glutenfritt bröd till soppan

Linda

Broccoligratäng & Rotsaksgratäng


Bombaycurry med coconut cream

Väntar på ugnen


Krämig pastagratäng med
wokgrönsaker och broccoli
Väntar på ugnen
Kockens rotsaksbiff

Vitlöksdressing med sting



Ugnstekt lax med skysås
till dom mjölkfria



Dietköket, min arbetsplats

Köket 1



Köket 2


Köket 3