måndag 26 oktober 2009

Recept: Svartvinbärsglacerade revbensspjäll



Ingredienser 4 port
1 kg revbensspjäll 2 l vatten 1 gul lök riven ingefära hönsbuljong
Glace: 1 dl svartvinbärsgelé 2 msk Colmans senapspulver 2 msk svensk senap 3 msk honung 2 msk kalvfond 2 msk chilisås 2 msk ketchup 1 msk malen ingefära 1.5 tsk salt
Gör så här

Koka upp vatten och hönsbuljong med lök och ingefära en gryta. Lägg ner hela revbensspjället och låt koka upp på nytt. Sjud under lock ca 45-60 min tills spjället börjar kännas mört. Ta upp och låt svalna i en form. Sätt ugnen på 225 grader.
Glasering: Blanda alla ingredienserna och koka upp.
Fördela marinaden över spjället skuret i lämpliga bitar. Glasera i 225 grader varm ugn ca 15 min eller tills det fått vacker färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar