5 – 6 personer
Krydda med salt och svartpeppar
Smöra en stor gratängform
Varva ostsås – potatis - krydda med salt svart/rosépeppar och dill - löken - köttfärsen, sedan ett varv till likadant
Avsluta med att hälla över resten av ostsåsen och lägg ett lager riven ost ovanpå
Grädda längst ner i ugnen i 50-60 min på 200 grader...
2 DL RIVEN OST…( minst )
1 - 2 ST VITLÖKSKLYFTOR
2 - 4 MSK KROSSAD ROSÈPEPPAR
VISPA UT MJÖLET MED LITE AV MJÖLKEN I EN KASTRULL.
TILLSÄTT RESTEN AV MJÖLKEN OCH FETTET.
KOKA UPP UNDER OMRÖRNING OCH KOKA I 3 - 5 MINUTER.
RÖR NER OSTEN OCH SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR
Runes recept
Skala och skiva 20 medelstora potatisar
Finhacka en stor gul lök eller 2 små.
Bryn 500 g köttfärsFinhacka en stor gul lök eller 2 små.
Krydda med salt och svartpeppar
Koka en ostsås på 6 dl mjölk eller grädde med 1 – 2 stor pressad vitlöksklyfta
krydda med salt svart eller rosépeppar och dillSmöra en stor gratängform
Varva ostsås – potatis - krydda med salt svart/rosépeppar och dill - löken - köttfärsen, sedan ett varv till likadant
Avsluta med att hälla över resten av ostsåsen och lägg ett lager riven ost ovanpå
Grädda längst ner i ugnen i 50-60 min på 200 grader...
OSTSÅS
2 MSK VETEMJÖL
5 - 6 DL MJÖLK
2 MSK MARGARIN ELLER SMÖR2 DL RIVEN OST…( minst )
1 - 2 ST VITLÖKSKLYFTOR
2 - 4 MSK KROSSAD ROSÈPEPPAR
VISPA UT MJÖLET MED LITE AV MJÖLKEN I EN KASTRULL.
TILLSÄTT RESTEN AV MJÖLKEN OCH FETTET.
KOKA UPP UNDER OMRÖRNING OCH KOKA I 3 - 5 MINUTER.
RÖR NER OSTEN OCH SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR
Runes recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar