Grekisk älgfärspaj med fetaost och oliver. Lätt mozzarella och tomatsallad. Behöver jag säga mer? |
Här kommer receptet:
Ingredienser 4 port
Pajdeg
125 gram smör eller margarin rumsvarmt
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vatten, kallt
1 nypa salt
Fyllning
1 st röd lök(ar), liten
3 msk flytande margarin
300 gram Älgköttfärs
salt
svartpeppar, grovmalen
1 dl svarta kalamata oliver, urkärnade
100 gram fetaost
150 g majskorn
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
Tillagning
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C.
2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 22 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.
3. Skala och hacka löken .
4. Bryn lök och älgfärs i smör eller margarin under omrörning så att färsen blir riktigt finfördelad.
Smaka av med salt och peppar.
5. Skiva oliverna, blanda ner dem, majsen och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsröran.
6. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
8. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.
Herrklubben Trivselpolarnas recept...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar