lördag 4 december 2010

Grekisk älgfärspaj med oliver och feta ost

Grekisk älgfärspaj med fetaost och oliver.
Lätt mozzarella och tomatsallad.
Behöver jag säga mer?

Här kommer receptet:
Ingredienser 4 port

Pajdeg
125 gram smör eller margarin rumsvarmt
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vatten, kallt
1 nypa salt

Fyllning
1 st röd lök(ar), liten
3 msk flytande margarin
300 gram Älgköttfärs
salt
svartpeppar, grovmalen

1 dl svarta kalamata oliver, urkärnade
100 gram fetaost
150 g majskorn

2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost

Tillagning

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C.

2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 22 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.

3. Skala och hacka löken .

4. Bryn lök och älgfärs i smör eller margarin under omrörning så att färsen blir riktigt finfördelad.
Smaka av med salt och peppar.

5. Skiva oliverna, blanda ner dem, majsen och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsröran.

6. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.

7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

8. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.

Herrklubben Trivselpolarnas recept...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar