lördag 4 december 2010

Pasta Bolonese, my style

Kockens pasta bolognese


Ingredienser:
700 g köttfärs
1 stor gul lök, finhackad
2 burk hela skalade tomater
1 dl Heinz chilisause
1- 2 msk Worcestershire sauce
5-6 st klyftor vitlök
2-3 st köttbuljongtärningar (om du inte har lite god hemkokt fond)
2 msk rosmarin
2-3 msk oregano
1-2 msk basilika
1 skvätt vatten
Salt
Svartpeppar
Olivolja till stekning (ev lite smör)

Gör så här
1. Fräs lök och bryn köttfärs i en skvätt olivolja
2. Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna en järngryta) och tillsätt dom hela tomaterna och en lite skvätt vatten.
3. Lite lyxigare, se anm lite längre ned*
4. Tillsätt, chilisause, worchirechestersause, rosmarin, basilika, oregano, hela vitlöksklyftor, buljongtärningar, samt lite salt och svartpeppar
5. Rör om, dra ned värmen på plattan, sätt på ett rejält lock, och sjud i drygt 4 timmar, rör om då och då.
6. När du inte ser några vitlöksklyftor längre så är det klart.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Servera med en god pasta

*Lite Lyxigare
• 150 g champinjoner
• 150 g bacon
• Skär bacon och champinjonerna fint.
• Fräs sedan bacon, champinjonerna och i lite olivolja tills det blir gyllenbrynt.
Punkt 3: Tillsätt bacon och champinjonerna


Runes recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar