Falukorv med doft av mellanöstern samt Russinbasmati och libanesisk yoghurt |
Ingredienser Portioner: 4 st
Falukorv 800 gram
Tomater (hela / burk) 1 burk
Spiskummin (mald) 1 msk
Torkade aprikoser 12 styck
Zucchini 1 styck
Gul lök 2 styck
Röd lök 1 styck
Vitlök 6 klyftor
Sötmandel 1 dl
Citron 1 styck
Mynta (färsk) 1kruka
Babyspenat
Russinbasmati
Basmatiris 3 dl
Russin 1 dl
Curry
Libanesisk yoghurt
1 dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta
torkad mynta
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175ºC. (konvektorugn150ºC )
Skiva falukorv och lägg den i ugnssäker form. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. lägg ner lök och zucchini på den skivade falukorven.
2. Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
3. Koka Basmatiris enligt anvisning på förpackningen med curry i vattnet.
4. Blanda yoghurt, vitlök och torkad mynta, smaka av
5. Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel. Servera med Rusinbasmati, babyspenat och libanesisk yoghurt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar