söndag 22 april 2012

Recept: Pärs Lasagne

Häromveckan hade jag besök och vi hade en matlagardag.
Så nu tänkte jag uppdatera er med ett recept.


Ingredienser köttfärssås:
800 g     Köttfärs
2 st        Gul lök, finhackad
7 st        Vitlöksklyftor, finhackade
1 msk    Vetemjöl
500 g     Tomatkross
2 dl        Vatten
2 st        Köttbuljongtärningar
1,5 tsk   Rosmarin
1 msk    Oregano
½ msk    Basilika
1 msk    Grovmalen svartpeppar
1 dl        Chilisause
1 tsk      Worcestershire sause



Gör så här:
Fräs lök och vitlök
Tillsätt köttfärs och bryn
Pudra över vetemjöl och rör om
Tillsätt tomatkross och vatten, rör om
Tillsätt chilisause och kryddor
Låt puttra ca 30 min
Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser ostsås:
1 lit        Mjölk
0,6 dl     Vetemjöl
50 g       Smör
1 msk    Vitlökspulver
100 g     Riven ost (gärna mer)
Baskrydda (1-9 Vitpeppar-Salt)

Gör så här:
Smält smör
Tillsätt vetemjöl och vispa jämt
Tillsätt mjölk i omgångar, vispa hela tiden
Tillsätt vitlökspulver
Låt sjuda i minst 5 minuter
Smaka av med salt och vitpeppar
Ta grytan från plattan,
Rör ned den rivna osten

Nu är det dags att montera lasagnen

Först ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Avsluta med ostsås och mycke’ riven ost

Gratinera i vanlig ugn 225 grader
Eller 200 grader i konvektorugn
Ca 30 min

Låt lasagnen vila ett tag så den tar ihop

Njut


/Rune Matomanen Edin

2 kommentarer:

  1. Grymt bra lasange blir det! Åt massor av den och kunde inte få nog!

    SvaraRadera