Currykyckling a’ la’ 70 -tal |
Börja med att koka kyckling / höns
Ingredienser:
1 st kyckling / höns
ca 2 l vatten
3 tsk salt
2-3 st hönsbuljongtärningar
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 st morot
8 st vitpepparkorn
Arbetsbeskrivning:
Koka upp Kycklingen i vatten och salt. Skumma av.
Skala och skär morot och lök i stora bitar. Tillsätt detta, vitlök, buljongtärningar och kryddor i grytan.
Låt koka ca 1-1,5 timme.
Ta upp kycklingen. Skinna av kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
Sila buljongen och skumma fettet.
SPARA BULJONGEN ska användas i såsen
Currysås
Ingredienser:
25 g smör/margarin
3 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
3 dl cremé fraiche
2 tsk dragon
Arbetsbeskrivning:
Smält fettet i en panna, fräs curryn snabbt, tillsätt mjölet, vispa ihop
Tillsätt buljong och dragon under vispning,
Tillsätt cremé fraiche under vispning, sjud i ca 5 min
Färdigställ:
Koka upp kycklingbitarna i ca 3 dl buljong
Tillsätt currysåsen rör ihop och ge ett snabbt uppkok
Servera med basmatiris.
Runes recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar