tisdag 19 januari 2010

Currykyckling a’ la’ 70 -tal


Currykyckling a’ la’ 70 -tal
Detta recept är det lite pyssel med,  men jättegott !!!
Börja med att koka kyckling / höns

Ingredienser:
1 st kyckling / höns
ca 2 l vatten
3 tsk salt
2-3 st hönsbuljongtärningar
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 st morot
8 st vitpepparkorn

Arbetsbeskrivning:
Koka upp Kycklingen i vatten och salt. Skumma av.
Skala och skär morot och lök i stora bitar. Tillsätt detta, vitlök, buljongtärningar och kryddor i grytan.
Låt koka ca 1-1,5 timme.
Ta upp kycklingen. Skinna av kycklingen och dela köttet i mindre bitar.

Sila buljongen och skumma fettet.
SPARA BULJONGEN ska användas i såsen

Currysås

Ingredienser:
25 g smör/margarin
3 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
3 dl cremé fraiche
2 tsk dragon

Arbetsbeskrivning:
Smält fettet i en panna, fräs curryn snabbt, tillsätt mjölet, vispa ihop
Tillsätt buljong och dragon under vispning,
Tillsätt cremé fraiche under vispning, sjud i ca 5 min

Färdigställ:
Koka upp kycklingbitarna i ca 3 dl buljong
Tillsätt currysåsen rör ihop och ge ett snabbt uppkok

Servera med basmatiris.

Runes recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar