måndag 25 april 2011

Recept: Kryddiga kycklingspett



Kryddiga kycklingspett med Coleslow

Ingredienser 4 port

600 g kycklingfiléer, av lår eller bröst

Marinad:
3 st vitlöksklyftor
2 dl cremé fraiche
1 msk chiligrillkrydda
1 msk malen spiskummin
2 tsk salt
2 tsk honung
1 krm kajennpeppar

Ugnstemperatur 225º

Gör så här
Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter.
Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, cremé fraiche, chiligrillkrydda, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar.
Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 timmar.
Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten.
Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15-17 minuter.



Orginalrecept: HÄR
_____________

2 kommentarer:

  1. Hur ska jag kunna blanda matyogurt när jag köpt fraich?
    Och paprikapulver är ju inte med listan. ;) /Kram Lindha

    SvaraRadera
  2. Slarvigt av mig, ska genast rätta till receptet... =)
    /Rune

    SvaraRadera