Kryddiga kycklingspett med Coleslow |
Ingredienser 4 port
600 g kycklingfiléer, av lår eller bröst
Marinad:
3 st vitlöksklyftor
2 dl cremé fraiche
1 msk chiligrillkrydda
1 msk malen spiskummin
2 tsk salt
2 tsk honung
1 krm kajennpeppar
Ugnstemperatur 225º
Gör så här
Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter.
Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, cremé fraiche, chiligrillkrydda, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar.
Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 timmar.
Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten.
Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15-17 minuter.
Orginalrecept: HÄR
_____________
Hur ska jag kunna blanda matyogurt när jag köpt fraich?
SvaraRaderaOch paprikapulver är ju inte med listan. ;) /Kram Lindha
Slarvigt av mig, ska genast rätta till receptet... =)
SvaraRadera/Rune