lördag 10 september 2011

Recept: Äppelbräserad karré med äppelsky och sauterade grönsaker

Foto och recept: Rune Edin

Ingredienser 4 Port:

800 g    Benfri karré i 2 cm tjocka skivor
1 förp   Konc Äppeljuice/dryck
1 st       Kalv eller hönsbuljongtärning
1 st       Äpple i bitar (svenska syrliga hade jag)
2-4 st   Skivade vitlöksklyftor (efter smak)
             Mjöl till panering
             Rapsolja att steka i
             American BBQ grillkrydda
            
Tillbehör:
1 st       Rödlök skivad
1 st       Paprika strimlad
5 cm     Purjo strimlad (den gröna delen)
2 st      Syrliga äpplen i stavar
1 st       Röd chili strimlad
1 st       Smör - rejäl klick

Krydda karréskivorna  rejält med BBQ krydda på bägge sidor.
Vänd i mjöl och bryn hastigt i het olja hastigt på båda sidor tillsammans med vitlöken.
Dra ned värmen, tillsätt konc äppeljuice, äpplet och buljongtärning.
Låt sjuda under lock i 1 - 1,5 tim

Smörfräs tillbehören i het stekpanna till löken mjuknat lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar