lördag 24 mars 2012

Recept: Baconlindade chilijärpar med gräddig rödvinssky



Baconlindad chilijärpe med gräddig rödvinssky
Smörstekt kulpotatis och bönsallad med tryffelolja
Och ett gott vin till det...givetvis



Du behöver detta
Till järpar (ovala köttfärsrullar)

2 st Ägg
1 msk Senap
1 msk Ketchup
2 msk Chili grillkrydda eller mer... Jag hade mer
0,75 dl Potatismospulver
1 dl Grädde
800 g Nötfärs
8 skivor Bacon av god kvalité

Till Skyn

1 dl Rött vin
2 dl Grädde
1-2 tsk Mrs Chengs mushroom soy
1 klick Smör att glansa av skyn med

Vispa ihop potatismospulver, senap, ketchup, grädde, chili grillkrydda och ägg
Rör ned nötfärs till en jämn smet
Låt stå kallt några timmar

Forma 8 järpar (Jag använder ett dl mått för att få jämnstora biffar)
Smörstek i panna så du får stekyta - Men stek inte helt färdig.


Låt järparna vila en stund medan du deglacerar stekpannan med rött vin,
Sila av till en såspanna.

Linda järparna med bacon av god kvalité och lägg i smörad ugnsform


Varmluft ugn 175 grader 25 min
Vanlig ugn 200 grader

Skyn;
Blanda ingredienserna förutom smöret, och koka upp, låt sjuda på låg värme

Glansa av såsen med smöret och servera genast allt med en god potatis eller sallad

Mätt och belåten önskar jag er alla en underbar lördagskväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar