onsdag 17 november 2010

Chili con carne på mitt vis



4 port

250 g Köttfärs
1-2 msk Smör eller margarin att steka i
1 st Gul lök, finhackad
400 g krossade tomater
1 burk Heinz vita bönor i tomatsås
1 burk Stora vita bönor (Smörbönor)
1-3 st Vitlöksklyftor, finhackade
1 st Buljongtärning
1 st Röd paprika, i småbitar
2 dl Majs
2 msk Chili powder (Santa Maria)
Salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

Fräs lök, vitlök och köttfärs i smöret
Tillsätt krossad tomat, paprika, vita bönor i tomatsås, buljongtärning och chilipulver
Låt puttra under lock på svag värme i ca 30 min
Smaka av med salt, svartpeppar och mer chilipulver om det behövs
Koka upp

Servera med ett gott lantbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar