1 kg Högrev eller fransyska i grova bitar
1 st Stor gul lök, finhackad
1-3 tsk Sambal olaek
1-2 msk Spiskummin
1- 2 st Citroner rivet skal och lite juice
1 msk Mynta
4 dl Ajvar, stark
Vatten
Salt
Fräs kött och lök i het panna
Tillsätt sambal olaek, spiskummin, citroncest, mynta ajvar och vatten så det täcker över köttet
Rör om och låt sjuda i 1,5 – 2 timmar, tillsätt lite vatten om det behövs, smaka under tiden av grytan, tillsätt extra kryddor om så behövs och salta
Köttet kommer att bli så mört att det faller isär, och därigenom också reder grytan….Då är det dags att servera med basmatiris
Runes recept
En sån trevlig blogg du har, fina bilder och läckra recept. Och tack för besöket i "hemma hos mig" :)
SvaraRaderaTack =)
SvaraRadera