lördag 13 november 2010

Kockens vilda filé


4 portioner

600 g Älgfilé eller oxfilé
250 g Färsk svamp, strimlad (kantareller, taggsvamp eller liknande)
1-2 msk Enbär
1 st Rödlök, finhackad
2 msk Svartvinbärsgelé
1 dl Rödvin
2 msk Mushroom soy
3 dl Grädde
Smör till stekning
Salt, svartpeppar


Smält smör i en panna
Stek löken och svampen
Krydda med lite salt
Tillsätt enbär, svartvinbärsgelé, rödvin och sojan
Låt få ett uppkok
Ta åt sidan och vispa i grädden
Ställ åt sidan

Skär filén i ca 5-7 cm tjocka skivor
Fräst filén i het panna runt om, krydda med salt och rikligt med grovmalen svartpeppar
Lägg i gratängform och häll svampsåsen ovanpå
Ställ i ugn 175 grader till filén har en innertemp på 65 grader
Ta ur ugnen och täck med folie, låt vila i 10 min

Servera med hasselbackspotatis, rostad potatis eller annan favorit.

Runes recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar