torsdag 11 november 2010

Kockens indiska kycklingsoppa

Kockens indiska kycklingsoppa
med vitlökskrutonger och purjo

Detta behövs:

1 st Kycklingfilé i småbitar
1 lit Vatten
2-3 st Hönsbuljong tärningar

1 st vitlöksklyfta finhackad

10 cm purjolök finhackad

1 dl Kokosgrädde eller en extra krämig kokosmjölk
1 msk Dragon

1 msk Olja till stekning

Lite maizena till redning
Salt, vitpeppar


Gör så här:

Hetta upp en gryta med oljan

Fräs vitlöken och kycklingen i någon minut
Tillsätt vattnet och buljongtärningarna, koka upp
Tillsätt purjon och dragonen
Låt sjuda i 5-7 min



Tillsätt kokosgrädden samtidigt som du vispar snabbt
Red med maizena till lätt krämig konsistens

Smaka av med salt och vitpeppar

 Till förrättssoppa:
(Om du vill ha en slät soppa så ersätter du kycklingfilén med en hönsbuljongtärning extra och mixar allt väl)

Runes recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar