lördag 12 februari 2011

Chili köttfärslimpa

Reviderat 16 apr 2011



Sätt ugnen på max effekt (300 grader)

1 kg Köttfärs / Blandfärs blir saftigare
4 msk Fiberberikade havregryn
1,5 dl Filmjölk (1 dl till blandfärs)
0,5 dl Chilisause
2 st Ägg
½ st Finhackad rödlök
1 st Delad, sköljd, finhackad röd spansk peppar (chili)
1 msk Torkad oregano
1 msk Chiligrillkrydda
1 msk Salt

Blanda havregryn, med filmjölken, Låt svälla ca 10 min.
Blanda ned köttfärs, lök, chili, ägg, kryddor.
Rör ihop till väl blandat men inte mer.
Färsen blir seg om den blandas för länge.

Forma till en limpa i ugnssäkert fat eller på plåt
Tips: den här mängden är perfekt för att forma i en sockerkaksform.

Sätt in i ugnen och sänk värmen till:
225 grader i vanlig ugn och 200 grader i konvektorugn.

Limpan är klar vid 72 graders innertemp.

Låt vila innan den skärs upp så tar den ihop bättre.

Rune Edin.

_________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar