fredag 25 februari 2011

Såg en repris med Per Morberg och blev så sugen på...

Choucroute garnie á l' Alsacienne
Använde dock inte samma recept....
Surkål med äpple och fläsk i vitt vin
Till det hade jag kokt potatis och senap
Jättegott !!!
Choucroute garnie à l’Alsacienne

En typiskt rätt från Alsace.
Ingredienser 4 portioner
1 burk surkål
1 st lök, gul
1 st äpple
1 st lagerblad
1 tsk kummin
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
4 st kassler i skivor
4 st skivor rimmat sidfläsk
4 st små kryddiga korvar

Tillagning
1 Skölj surkålen i ett durkslag.
2 Skiva lök och äpple.
3 Varva kål, lök, äpple och kryddorna i en stor traktörpanna. Lägg i buljongtärning, vin och vatten och låt puttra under lock 20 minuter.
4 Lägg kassler, fläsk och korvar ovanpå surkålen och sjud ytterligare 10 minuter.
5 Servera ur pannan med kokt potatis, persilja och fransk dijonsenap.

Recept från
Lottie Molund
lottie.molund@expressen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar