Använde dock inte samma recept....
Surkål med äpple och fläsk i vitt vin Till det hade jag kokt potatis och senap Jättegott !!! |
En typiskt rätt från Alsace.
Ingredienser 4 portioner
1 burk surkål
1 st lök, gul
1 st äpple
1 st lagerblad
1 tsk kummin
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
4 st kassler i skivor
4 st skivor rimmat sidfläsk
4 st små kryddiga korvar
Tillagning
1 Skölj surkålen i ett durkslag.
2 Skiva lök och äpple.
3 Varva kål, lök, äpple och kryddorna i en stor traktörpanna. Lägg i buljongtärning, vin och vatten och låt puttra under lock 20 minuter.
4 Lägg kassler, fläsk och korvar ovanpå surkålen och sjud ytterligare 10 minuter.
5 Servera ur pannan med kokt potatis, persilja och fransk dijonsenap.
Recept från
Lottie Molund
lottie.molund@expressen.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar