söndag 27 mars 2011

Portergryta med rotsaker & potatismos

_____________Långkok_____________
Ca 1 kg Högrev
Ca 1 liter Carnegie Porter och Köttfond
Massor Vitlök. Gul lök, Rödlök
Kryddpeppar, Lagerblad, Enbär, Rosmarin, Salt

Ca 1 kg Rotselleri, Kålrot, Palsternacka, Morot
Champinjoner, Purjolök
Svartvinbärsgelé, Soya
Minst 3 timmars koktid
Grova bitar kött, en hel vitlök i klyftor, 3/3 grovhackade Gula/Röda lökar, Allt detta brynes i smör.

Tillsätt: Porter, fond och kryddor. Låt puttra i ca 2 - 2,5 timme.

Tillsätt: Rotselleri, kålrot, och palsternacka, Låt puttra ca 30 min.

Passa under tiden på att smörfräsa halverade champinjoner.,

Tillsätt Champinjoner, Purjo, morot och 1 dl svartvinbärsgele. låt puttra ca 30 min.

Smaka av med soya och ev salt.
Ev red med lite mizena.

_________Smaklig spis__________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar