onsdag 23 mars 2011

Recept: Lergrytebräserad Högrev

Med Pommes Anna Chili & vitlök,
Gräddsås med svarvinbärsgele samt en
Äppelsallad


Ha INTE bråttom när du tillagar detta. Det är värt att vänta på !!!

Lägg lergrytan i blöt i 30 minuter

Recept till ca 1 kg Högrev:

När grytan är förberedd:

Lägg i botten på Lergrytan:
1 st gul lök, skalad ev delad
8-10 st vitlöksklyftor, skalade
2 st morötter väl sköljda, delade
1 köttbuljongtärning, smulad
1,5 dl vatten
10 st kryddpepparkorn
3 st lagerblad
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk worcestershire sause

Klappa in lite salt och grovmalen svartpeppar runt om högreven,
Lägg den ovanpå kryddorna i lergrytan, sätt på locket,
Ställ in i KALL ugn, sätt ugnen på 200 grader.

2,5 timme senare, ta ut ur ugn, flytta högreven på egen bricka och täck med folie, låt vila i 2 timmar.

Sila av skyn för den behövs till såsen.

SÅS:
Smält 30 g smör i en såspanna,
Tillsätt 1 rågad msk vetemjöl och vispa ihop med smöret,
Tillsätt skyn i omgångar så du inte får klumpar i såsen,
Låt puttra minst 4 min
Tillsätt 3 dl grädde, och 1 msk svartvinbärsgele,
Vispa ihop, smaka av med muschroom soy,
Låt koka upp och såsen är klar att servera...men den blir godare om den får sjuda ca 10 minuter ytterligare.

Servera med en favorit potatis och god sallad

Smaklig spis
/Rune Edin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar