fredag 2 mars 2012

Recept: Crock-pot kalops


Idag har jag gjort en husmansklassiker i pottan...
Kalops... en av mina favoriter.


Crock-Pot Kalops
Rune Edin

1 kg      Högrev
2 st      Rödlökar, grovhackade
7,5 dl    Vatten
2 st      Köttbuljongtärningar
2 msk    Kryddpepparkorn, mortlade
3 msk    Smör att steka i
           Salt att smaka av med
1 msk    Maizena blandat i 1 dl vatten till redning

Alt 1. Som jag gjorde:
Kvällen före stekte jag grytbitarna och löken i smör,
Tillsatte kryddorna och buljongen. La allt i pottan,
Deglaserade stekpannan med vattnet och hällde allt över köttet i pottan.
Lät det marinera i kylen över natten.
Och på morgonen efter satte jag pottan på: Effekt låg - Tid 8 timmar,
När det återstår 30 min smaka av med salt och rör ned redning.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och snittgurka.


Alt: 2. Om man vill vara bekväm
Skär köttet i grova grytbitar,
Blanda grytbitar, lök, vatten, kryddor och buljong i pottan
Effekt låg 8 timmar,
När det återstår 30 min smaka av med salt och rör ned redning.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och snittgurka.



1 kommentar:

  1. Hej! Har du ett samarbete med crockpot? Nu finns det många fler slökokare i sverige som är både snyggare och har bättre funktioner :)

    SvaraRadera