måndag 7 februari 2011

Pärssons Hälsobröd...

Igår blev inspirerad av en forumist som jobbar mycket i köket. Så efter en tur till den ena mathandlaren i byn idag... Så blev det ett snabbbak hemma hos mig...


Pärssons Hälsobröd
Enkelt och nyttigt bröd


2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1½ dl solroskärnor ( eller 1 dl grovt hackade hasselnötter )
1 dl russin ( eller hackade torkade aprikoser )
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt ( eller filmjölk )
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt

Blanda alla torra varor i en bunke
rör i yoghurt, honung och lingonsylt
klicka ned smeten i en smord avlång form (1 liter )
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 - 60 minuter
Stjälp upp och låt svalna under bakduk

Min kollega...Pärsson himself

____________________

3 kommentarer:

  1. F.n dej, R har inte bakat på hundra år men nu får jag nog sätte igång med Pärssons hälsobröd

    SvaraRadera
  2. Spännande recept. Jag smygöverväger att börja göra mitt egna bröd. Kanske nästa projekt i kockskolan? PS. har laddat över mina matlådebilder i datorn. Ska skicka vid tillfälle. DS. God natt, PING!

    SvaraRadera
  3. Roligt att höra Gullwi !!!

    Till anonym vill jag bara säga... PONG... =)

    SvaraRadera