söndag 18 december 2011

Portergryta a' la Crock-Pot

Jag älskar porterstek och jag älskar högrev och jag älskar långkok och jag...jaja, ni fattar....

Igår tog jag fram nödvändiga råvaror,
Högrev, Porter, Smekey barbeque, hemmagjord svarvinbärsgelé,
kryddpeppar, lagerblad och 3 sorters lök
Hackade lökarna, krossade kryddpepparn och blandade ihop marinaden..
samt skar högreven i grova bitar

Lade allt i en skål och hällde över marinaden,
täckte över och ställde in i kylen över natten

Klev upp 07.30 imorse och hällde allt i "Pottan"  och saltade.
Värme på låg - tid 9 tim 30 min.

När det var 50 min kvar tillsatte jag maizena och paprika...
När tiden tagit slut så serverade jag det med smörstekt kulpotatis





Nu är helgen slut..imorgon är det julbord på jobbet...
Ha det bra till dess vi ses igen..

2 kommentarer:

  1. Ooo har du lite receptangivelser på det där? Verkar helt perfekt ju, att lägga iordning kvällen innan och bara hysta i på morgonkvisten. Underbart en dag med skola och aktiviteter, att komma hem och maten är klar :)

    SvaraRadera
  2. Behövs inte..kör på din magkänsla...ingridienserna har jag ju där... då styr du smakaen.. =)

    SvaraRadera